dinsdag 14 april 2020

Eskader met Chinees vliegdekschip vaart langs Taiwan om te oefenen

12 april - Het ministerie van defensie van Taiwan heeft bekend gemaakt dat een flottielje onder leiding van het Chinese vliegdekschip Liaoning vandaag de oostelijke en zuidelijke kust van het eiland heeft gepasseerd om oefeningen te houden. De dag tevoren was het eskader van de carrier, de destroyers Xining en Guiyang, de fregatten Zaozhuang en Rizhao en het gevechtsondersteunend schip Hulunhu eerst door de straat van Miyako gegaan (tussen de Japanse eilanden Miyako en Okinana) op weg naar de Pacific, om vervolgens langs de oostkust van Taiwan naar het zuiden te varen en daar te oefenen. Taiwan stuurde zijn luchtmacht en oorlogsschepen van de noordoostelijke haven Suao er op af.
De week ervoor op 9 april waren een H-6 bommenwerper, een J-11 jachtvliegtuig en een KJ-500 radarverkenningsvliegtuig van de Chinese luchtmacht boven het zuidwesten van Taiwan actief in de achtervolging van een RC-135U elektronisch spionagevliegtuig van de VS.
En op 10 april voer de VS-destroyer Barry van de voorwaarts bij de Zevende Vloot gestationeerde schepen door de Straat van Taiwan.
Bronnen: Reuters (Ben Blanchard), South China Morning Post (Liu Zhen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten