zaterdag 18 april 2020

VS-oorlogsschepen in Spanje worden afgelost

15 april - De geleide-wapen-destroyer Roosevelt (DDG-80) maakt nu deel uit van de Zesde Vloot van de VS-marine in de Middellandse Zee. De Roosevelt lost de Carney af binnen het kwartet oorlogsschepen dat in Spanje voorwaarts is gestationeerd op de marinebasis Naval Station Rota. De andere drie zijn de destroyers Ross (DDG-71) Donald Cook (DDG-75) en Porter (DDG-78). Zij zullen in 2022 ook zijn afgelost.
De nieuwe destroyer is voorzien van het Baseline 9 Aegis Combat System. Dat betekent dat het schip tegelijkertijd vliegtuigen, kruisraketten en ballistische raketten onder vuur kan nemen. De rest van het kwartet kan alleen ofwel  traditionele luchtdoelen ofwel ballistische raketten aanvallen in combinatie met een beperkte zelfverdediging.
Naast de raketverdediging worden deze destroyers ook ingezet voor patrouilles. Zo is de Porter op 13 april de Bosporus doorgegaan naar de Zwarte Zee.
* De nieuwe destroyer is genoemd naar president Franklin Delano Roosevelt en zijn vrouw Eleanor. Het vliegdekschip is genoemd naar president Theodore Roosevelt.
Bron: USNI News (Sam LaGrone)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten