maandag 27 april 2020

Gevechtshelikopters op oorlogschepen VS in de Golf

26 april - De US Navy is begonnen Apache AH-64E gevechtshelikopters van de landmacht te plaatsen op hun schepen in de Perzische Golf. Tijdens oefeningen van 15 tot 19 april opereerden de Apaches vanaf de Lewis B. Puller (ESB-3), die wordt omschreven als een expeditionaire maritieme mobiele basis. De Puller en andere kleinere schepen (o.a. het kustwachtschip Maui) waren bezig doelen te zoeken voor de Apaches en wisselden hierover informatie uit. Tijdens deze oefening kwamen Iraanse patrouilleboten erg dichtbij de VS-schepen, hetgeen leidde tot tumult in het Witte Huis.
De Vijfde Vloot ziet dit als een goed middel in gevaarlijke omgevingen. Men is bang dat de kanonnen en boordhelikopters van de schepen niet voldoen bij een aanval door een zwerm kleine bootjes.
In maart hadden kustpatrouilleschepen van de VS-marine in de Golf al geoefend op maritieme doelen, samen met P-8A Poseidon maritieme patrouillevliegtuigen en de AC-130 vliegende kanonnen (gunships) van de special forces van de luchtmacht, die ook 's nachts kunnen aanvallen.
Bron: South China Morning Post (Irvin Studin)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten