zaterdag 18 april 2020

Task Force om Washington te verdedigen geactiveerd

16 april - William Arkin schrijft in Newsweek over de weinig bekende Joint Task Force National Capital Region (JTF-NCR) die op 16 maart is geactiveerd in de VS in verband met de Coronakrisis. JTF-NCR is verantwoordelijk voor de nationale verdediging (Homeland Defense) en met name voor de verdediging en eventuele evacuatie van de hoofdstad Washington. Dit laatste in het kader van de zogenaamde continuïteit van de regering onder katastrofale omstandigheden.
De JTF-NCR heeft een sterkte van 10.000 geüniformeerden, valt gedeeltelijk onder de minister van defensie en omvat een aantal onderdelen die permanent paraat zijn op militaire bases. De commandant is de militaire gouverneur van Washington, die in normale tijden hoofdzakelijk ceremoniële taken vervuld. Het onderdeel valt onder Northern Command (NORTHCOM)
Momenteel zijn onder andere twee compagnieën Blackhawk helikopters van het 106e Aviation Batalion geactiveerd op Fort Belvoir in Virginia in de buitenwijken van Washington voor een eventuele evacuatie van de militaire en politieke leiders. De grootste eenheid van JTF-NCR is het 3e Infanterieregiment. Daarnaast zijn er de Marine Corps Chemical Biological Incident Reponse Force (CBIRF) het Army Special Reaction Team (SRT), de 12e en 116e Aviation Batalions en de 911e Engineer Company.
JTF-NCR kontroleert nu ook de operatie Noble Eagle, de luchtverdediging van Washington sinds 9/11. In dit kader zijn de laatste tijd een aantal oefeningen Falcon Virgo gehouden om mogelijke indringers in het luchtruim neer te schieten.
Bron: Newsweek (William M. Arkin)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten