dinsdag 28 april 2020

Aflossing VS-brigades in Afghanistan, Irak en Europa

25 april - Er is bekend gemaakt welke brigades de VS-troepen in Afghanistan, Irak en Europa eind van de zomer moeten gaan aflossen.
Afghanistan: De Combat Aviation Brigade (CAB) van de 4e Infanteriedivisie (Apache, Chinook, Black Hawk helikopters) vervangt die van de 10e Mountain Division - [800 soldaten van] de 4e Security Forces Assistance Brigade (SFAB - opleidingsbrigade) vervangt de 3e SFAB.
Irak/Syrië: Het 2e Brigadegevechtsteam (BCT) van de 82ste Airborne Divisie vervangt het 1ste BCT van  de 25ste Infanteriedivisie.
Koeweit (opmarsgebied voor Irak): Het 2e BCT van de 1ste Infanteriedivisie vervangt het 30ste Pantserbrigadegevechtsteam (tanks en pantserinfanterievoertuigen) van de Nationale Garde van Noord-Carolina. Het 1ste BCT van 82 Airborne is nog in Koeweit (sinds januari - 800 para's zijn in februari naar huis gegaan), maar zal naar verwachting de komende weken terugkeren naar de VS.
Europa: De CAB van de 101ste Airborne Divisie vervangt de CAB van de 3e Infanteriedivisie. Het 2e Pantserbrigadegevechtsteam van de 3e Infanteriedivisie vervangt het 2e van de 1ste Cavaleriedivisie. Het hoofdkwartier van de 1ste Cavaleriedivisie vervangt dat van de 1ste Infanteriedivisie in Poznan (Polen).
Bron: Military Times (Kyle Rempfer)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten