maandag 23 oktober 2017

CIA breidt covert action in Afghanistan uit

22 oktober -De CIA zal zijn geheime akties in Afghanistan uitbreiden en nu ook de Taliban als doelwit nemen. Op het hoogtepunt van de Amerikaanse interventie-oorlog in dat land voerden de special forces van het leger nachtelijke raids uit op bommenmakers van de Taliban. Dit soort rol zal nu de CIA op zich nemen.
Kleine teams met de naam counterterrorism pursuit teams onder leiding van de paramilitaire tak van de CIA, de Special Activities Division, en met leden van de Afghaanse inlichtingendienst, het National Directorate of Security (NDS) en Amerikaanse special forces van Joint Special Operations Command (JSOC) zullen de taak uitvoeren. Afghaanse militieleden vullen het grootste deel van de teams.
De afgelopen jaren was de belangrijkste rol van de paramilitairen van de CIA in Afghanistan het trainen van deze milities en ze te gebruiken om inlichtingennetwerken op te bouwen.
De special forces - onderdeel van het Omega programma van het Pentagon dat special forces uitleent aan de CIA - leren de milities om samen te werken met het leger bij het inroepen van luchtaanvallen en medische evakuaties.
Bron: The New York Times (Thomas Gibbons-Neff, Eric Scmitt, Adam Goldman)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten