vrijdag 20 oktober 2017

Russische schepen brengen wapens naar de Filipijnen

20 oktober - Drie Russische marineschepen voor onderzeebootbestrijding (volgens Reuters drie waarvan twee voor onderzeebootbestrijding, genoemd wordt de Admiral Panteleyev - destroyers dus) zijn vandaag aangekomen in Manilla op de Filipijnen, twee andere schepen zullen morgen aankomen in de haven Subic Bay om wapens te brengen voor het Filipijnse leger. Dit is het derde Russische vlootbezoek onder het bewind van president Duterte.
De Russische minister van defensie Shoigu zal komende week de bijeenkomst van Zuidoost-Aziatische ministers van defensie bijwonen, waarvoor ook China en de VS zijn uitgenodigd.
Naar verwachting zullen Rusland en de Filipijnen volgende week een militaire logistieke overeenkomst ondertekenen.
Bronnen: Associated Press, Reuters (Manuel Mogato, Ronn Bautista)
UPDATE: 25 oktober - Rusland en de Filipijnen hebben twee militaire overeenkomsten gesloten, waaronder één met het Russische staatsbedrijf Rosoboronexport dat wapens verkoopt. Het zou gaan on kleine wapens, voertuigen en materieel voor rampenbestrijding. De grootste bron van wapens voor de Filipijnen zijn de VS - ter waarde van rond 1 miljard dollar sinds 2000 aan donaties. China heeft de laatste tijd voor 7 miljoen dollar aan kleine wapens gegeven middels drie transporten.
Bron: Reuters (Manuel Mogato)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten