zaterdag 14 oktober 2017

Noorwegen gaat tankbataljon verplaatsen naar de Russische grens

13 oktober -Volgens het nieuwe defensieplan van Noorwegen zal een pantseronderdeel - aangeduid als een cavaleriebataljon, een tankbataljon dus - worden gestationeerd in het afgelegen distrikt Porsanger in het verre noorden aan de rand van een lange fjord die naar de Barentszzee loopt, bij de grens met Rusland.
Ook zal in deze regio en andere lokaties verder naar het zuiden meer worden geïnvesteerd in tanks, artillerie en precisiewapens voor de lange afstand. Voor sommige funkties zal de dienstplicht worden uitgebreid van twaalf naar zestien maanden.
Bron: Reuters (Terje Solsvik, Nerijus Adomaitis)
UPDATE: 27oktober - Noorse oppositiepartijen hebben de regering om uitleg gevraagd over de precieze rol van de 350 VS-mariniers die op basis van roulatie zijn gestationeerd op de basis Værnes in het middenwesten van het land.
Het Noorse leger wil de oefeningen in het noorden van het land intensiveren, waarbij de Noordelijke Brigade met hoofdkwartier in Troms binnen de poolcirkel een belangrijke rol speel. In 2018 komt er daar de koudweeroefening van de NAVO Trident Juncture met 35.000 militairen uit 30 landen..
Als onderdeel van de militaire versterking tegen Rusland in het hoge noorden heeft Noorwegen een kompleet  tankbataljon met 400 militairen, ondersteund door een eenheid zware artillerie en luchtverdediging gestationeerd in Porsangermoen in Finnmark, 200 km van de grens en een nieuwe compagnie Artic Rangers (elite-infanterie, 200 militairen) met lichte luchtverdedigings- en anti-tankmiddelen in Sør Varanger op 5 km van de grens bij het schiereiland Kola. Daarnaast is het infanterieregiment in Skjold in de regio Troms gereorganiseerd tot een gemechaniseerd bataljon.
Bron: Marine Corps Times (Gerard O'Dwyer)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten