maandag 11 september 2017

Voertuigen van de SDF, antitankwapens bij ISIS

10 september - Military Times brengt in kaart welke voertuigen de onder Koerdische leiding staande Syrian Democratic Forces (SDF) tot nu toe van de anti-ISIS-coalitie hebben gekregen.
De aanleiding is de levering van Lenco BearCat pantserwagens, die op opleggers naar het front bij Raqqa gaan. Dit type is in de VS populair bij de militaire politie en de SWAT-teams (met militaire uitrusting werkende arrestatieteams).
Verder in de SDF-bestanden:
-  Toyota land cruisers en Toyota Hiluxes. Terreinwagens, met een (middel)zwaar machinegeweer erop heten ze technicals.
-  Guardian pantserwagens, bestand tegen bermbommen en voorzien van een geschutskoepel voor een machinegeweer.
- Humvees, standaard licht militair voertuig, slecht bestand tegen bermbommen, automatische wapens en raketwerpers.
- Gepantserde tractoren en bulldozers om hindernissen te kunnen nemen.
Daarnaast omvat het wagenpark van de SDF nog allerlei zelf geknutselde pantservoertuigen en op de vijand veroverde T-55 en T-72 tanks en Russische BMP pantserinfanterievoertuigen.
Bron: Military Times (Shawn Snow)
NB. Voor de antitankwapens bij ISIS zie: Task and Purpose, 24 augustus 2017 (Jared Keller). Daarin aandacht voor de FGM-148 Javelin, een jaren negentig wapen van VS-makelij, in depot aangetroffen in Tal Afar; de BGM-71 TOW en de M72 LAW eveneens uit de VS en Russische raketwerpers RPG.

1 opmerking:

  1. Beste,

    ik lees nu al een tijdje deze website. Ik moet jullie een compliment geven voor al het onderzoek dat jullie doen. Geen leuke berichten, integendeel, maar o zo belangrijk. Ik hoop dat jullie (of jij) dit nog heel lang vol houd.

    Gerrit Herders
    http://gerritherders.blogspot.co.uk/

    BeantwoordenVerwijderen