dinsdag 5 september 2017

Israëlische leger houdt grootste oefening sinds twintig jaar

4 september - Morgen begint het Noordelijke Commando van het Israëlische leger met de grootste oefening van de gezamenlijke krijgsmachtdelen sinds 1998. Het scenario omvat een onmiddellijke eskalatie na meervoudige terroristische infiltraties in het noorden van het land. Een aanval op Libanon en de evakuatie van Israëlische grenssteden zijn onderdeel van de oefening. Tientallen divisies en duizenden reservisten nemen volgens Haaretz deel.
Bron: Haaretz (Gili Cohen)
UPDATE: 15 september -Meer dan 25.000 militairen in actieve dienst en reservisten hebben deelgenomen aan de oefneing die twee dagen geleden is beëindigd. Onderdelen van 20 brigades, luchtmacht van alle vliegbases, het grootste deel van de oppervlaktevloot en de onderzeeërs, inlichtingendiensten, het Territoriaal Commando en de direcotraten C4I (commandovoering, controle, verbindingen, computers en inlichtingen)  en Logistiek van de generale staf werden ingezet egen een oefenvijand van enkele honderden infiltranten.
Bron: Defense News (Barbara Opall-Rome
AANVULLING: YNet vermeldt de naam van de oefening: Or HaDagan. Ook is er na de opheffing van de vrijstelling van dienstplicht van de orthodoxe studenten een plan voor de oprichting van een tweede orthodox bataljon voor de grensbewaking naast het al bestaande bataljon Netzach Yehuda. Dat zou kunnen besparen op reservisten en brigades zoals de Golani en de parachutisten vrijstellen van grensdienst voor meer offensieve operaties (Libnnon, Gaza).
Bron: YNet News (Yoav Zitun)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten