dinsdag 19 september 2017

Meer dan 6000 VS-troepen gaan op weg naar Afghanistan

16 september - Meer dan 6000 soldaten van het 2e Brigadegevechtsteam (4500 militairen) en het hoofdkwartier van de 4e Infanteriedivisie uit Fort Carson in Colorado gaan de komende maanden naar de provincie Kandahar in Afghanistan. De brigade is één van de eenheden met de meeste Afghanistan-ervaring van de Amerikaanse landmacht. De brigade gaat waarschijnlijk eerst nog een paar maanden oefenen en kan dan eind van het jaar vertrekken. Deze troepenzending komt bovenop de onlangs bekend gemaakte uitzending van 3500 VS-militairen die kan worden gezien als een maatregel voor de korte termijn op verzoek van commandanten te velde.
Tegelijkertijd is na een vergadering van het Militair comité van de NAVO in Albanië bekend geworden dat over de bijdrage van de andere NAVO-landen aan de operatie in Afghanistan pas in oktober op een volgende bijeenkomst een besluit zal worden genomen. De VS willen dat de NAVO-partners een deel van de training van het Afghaanse leger overnemen, zodat meer VS-militairen vrijkomen voor de eskalatie van de oorlog met luchtaanvallen en artillerie.
Bronnen: The Colorado Spring Gazette (Tom Roeder), The Washington Post (Thomas Gibbons-Neff)
UPDATE - 21 september - Van Fort Bragg gaan 2200 VS-soldaten naar Afghanistan en voegen zich bij de 1500 die daar eerder dit jaar al heen waren gestuurd. De 2200 maken deel uit van de troepenvermeerdering op korte termijn die onlangs bekend werd gemaakt. Het zijn trainers en beveiligers voor andere VS-troepen. Andere militairen van de 82ste Airborne Divisie uit Fort Bragg zijn onlangs teruggekeerd uit Irak, Koeweit en Syrië na een inzet van negen maanden.
Bron: Associated Press

Geen opmerkingen:

Een reactie posten