donderdag 14 september 2017

Bundeswehr integreert brigades van kleinere landen

11 september - Defense News vestigt de aandacht op de rol van Duitsland bij het Framework Nations Concept (FNC) van de NAVO. Dit concept werd in 2014 binnen de NAVO geïntroduceerd om betere samenwerking tussen de grotere Europese NAVO-landen (Engeland Duitsland, Frankrijk) en de kleinere lidstaten te bevorderen. Dit had ook de bedoeling om te voorkomen dat de kleinere landen in deze periode van besparing op de defensiebegrotingen helemaal zouden afhaken uit de gemeenschappelijke NAVO-strukturen.
In het kader van het FNC zal nu de 81ste Gemechaniseerde Brigade van de Roemeense landmacht onderdeel worden van de Divisie Snelle Interventie (Division Schnelle Kräfte) van de Bundeswehr. Al eerder (2014) werd de Nederlandse 11 Luchtmobiele Brigade uit Schaarsbergen in de divisie geïntegreerd.
Ook zal de Tsjechische 4e Snelle interventiebrigade (een eliteonderdeel) worden gekombineerd met de Duitse 10e Pantserdivisie. Daarnaast wordt de 43ste Gemechaniseerde Brigade uit Havelte momenteel geïntegreerd in de 1ste Pantserdivisie van de Bundeswehr, die eveneens bestemd is als interventiemacht.
Defense News (Martin Banks)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten