woensdag 6 september 2017

Egypte gaat weer oefenen met het VS-leger

5 september - Voor het eerst sinds 2009 gaat het Egyptische leger weer de oefening Bright Star met de Amerikaanse strijdkrachten houden. De tweejaarlijkse oefening werd in 2011 afgelast vanwege de Arabische lente en in 2013 vanwege de coup van het Egyptische leger. Nu zal Bright Star van 10 tot 20 september worden gehouden op de nieuwe militaire basis Mohamed Naguib aan de westkant van Alexandrië.
Bron: Reuters (Amina Ismail, Ali Abdelatti)
UPDATE: 23 september - Rond 200 VS-soldaten van het 2e bataljon van het 3e Pantserbrigadegevechtsteam kwamen met tanks, Humvees en M88 verkenningsvoertuigen uit hun standplaats Camp Buehring in Koeweit om deel te nemen aan de oefening van Central Command. De eerste Bright Star vond plaats in 1981 na de vorming van de Rapid Deployment Force van het Amerikaanse leger.
De huidige oefening bestond uit drie delen: een commandopostoefening (CPX), een  veldoefening en een seminar voor commandanten. Van Egyptische kant namen twee F-16s, vier Mil Mi-8 helikopters, luchtdoelartillerie, mortieren en pantserinfanterievoertuigen met infanteristen en M1A1 tankbemanningen deel.
Bron: Defence Blog (Dylan Malyasov)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten