vrijdag 15 september 2017

Materieel VS-brigade komt aan in Polen

14 september - Delen van het materieel voor een Amerikaanse brigade zijn gisteren aangekomen in de haven Gdansk in Polen. Rond 1000 stuks materieel waaronder 87 Abrams tanks, 138 Bradley panterinfanterievoertuigen en 18 gemechaniseerde houwitsers Paladin worden uitgeladen. Het materieel is van het 2e Pantserbrigadegevechtsteam van de 1ste Infanteriedivisie uit Kansas. Ze lossen het 3e pantserbrigadegevechtsteam van de 4e Infanteriedivisie af dat negen maanden in Europa heeft geoefend in het kader van Operation Atlantic Resolve. De twee brigades zullen de komende weken nog allebei aanwezig zijn. Het vliegende detachement van de Amerikaanse inzet (een combinatie van verschillende soorten helikopters) dat in februari aankwam zal op dezelfde manier in november worden vervangen door een nieuwe lichting van de 1st Air Cavalry Brigade.
In totaal gaat het om 2500 stuks materieel voor deze brigade, dat met drie roll-on-roll-off-schepen over de Atlantische Oceaan gaat. Een van deze schepen moet nog in Bremerhaven aankomen. Er is sprake van vertraging door de orkanen aan de Amerikaanse oostkust.
Per trein wordt de brigade vervolgens verplaatst naar Intermediate staging bases in Silezië (regio's Zagan en Boleslawiec). In oktober gaan de afzonderlijke bataljons naar Grafenwoehr in Duitsland (2), Polen (logistiek, genie, artillerie, tankeskadron en staf), Roemenië (1 bataljon), Hongarije (1 compagnie) en Bulgarije (1 cie.)
Vandaag begint ook de grote Russische militaire oefening Zapad 2017 die een week lang gaat duren.
Bronnen: Blog Lignes de Défense (Philippe Chapleau), Associated Press

Geen opmerkingen:

Een reactie posten