woensdag 20 september 2017

VS sturen vliegdekschip naar Zuid-Korea voor oefeningen in oktober

19 september - De VS sturen het eskader van het vliegdekschip Ronald Reagan naar Zuid-Korea om daar in oktober bombardementsoefeningen te houden met de Zuid-Koreaanse luchtmacht. De thuishaven van de Reagan is de marinebasis Yokosuka in Japan.
De VS hebben ook twee B-1 strategische bommenwerpers en vier F-35 gevechtsvliegtuigen gestuurd, volgens een rapport van het Zuid-Koreaanse ministerie van defensie aan het parlement.
Bron: Nikkei Asian Review (Kenichi Yamada)
UPDATE: 22 september - De Reagan oefent sinds 11 september met de Japanse marine ten zuiden en westen van de Japanse hoofdeilanden. De Japanners doen mee met twee destroyers en een van de twee grootste helikopterdekschepen, de Ise (DDH-182). De oefeningen duren tot 28 september.
Bron: Reuters (Tim Kelly, Nobuhiro Kubo)
UPDATE 2: 30 september - De Reagan is aan het oefenen in de Zuid-Chinese Zee. Twee Chinese fregatten houden de wacht.
Bron: India Times
UPDSTE 3: 1 oktober - Deze week wordt de Reagan in Hong Kong verwacht - het eerste vlootbezoek van een VS-vliegdekschip daar in twee jaar. Vorig jaar april wees Peking nog een dergelijk verzoek af. Rond 15 oktober gaan ze oefenen met de Zuid-Koreaanse marine.
Bron: South China Morning Post (Laura Zhou)
UPDATE 4: 11 oktober - De Reagan is aan het oefenen in wateren rond Okinawa ten zuidwesten van Korea. Het vliegdekschip wordt begeleid door de Japanse destroyer Shmikaze. Het eskader van de Reagan was eerst door het Kanaal van Bashi gevaren, tussen de Filipijnen en Taiwan.
Inmiddels is een tweede vliegdekschip, de Theodore Roosevelt, op 6 oktober vertrokken uit de thuishaven San Diego voor een regulier verblijf in het Midden-Oosten.
Bronnen: Reuters (Tim Kelly), Maritime Global News (Aiswarya Lakshmi)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten