dinsdag 5 september 2017

Zuid-Korea houdt raketoefening als antwoord op Noord-Koreaanse kernproef

4 september - Zuid-Korea heeft gisteren een gesimuleerde aanval met ballistische raketten gedaan op het Noord-Koreaanse nukleaire testgebied Punggye-ri als reaktie op de proef van Noord-Korea met een (veronderstelde) waterstofbom. Vanaf land werden Hyunmoo-2A ballistische geleide wapens afgevuurd en door F-15K gevechtsvliegtuigen SLAM-ER geleide wapens voor de lange afstand op doelen in de Oostelijke Zee, de Koreaanse naam voor de Zee van Japan.
Op grond van een overeenkomst met de VS mag Zuid-Korea geen ballistische raketten ontwikkelen met een bereik van meer dan 800 km en een lading van 500 kg. Mogelijk wordt deze beperking nu gewijzigd.
Seoel heeft ook het "tijdelijk" opstellen aangekondigd - misschien deze week al - van nog vier batterijen THAAD raketverdediging naast de twee die al bij het dorp Seongju in het midden van het land (300 km ten zuiden van Seoel) staan. De nieuwe lanceerinrichtingen zullen ook in Seongju worden opgesteld. Een batterij THAAD bestaat uit zes lanceerders en een radar.
Bron: The Guardian (Justin McCurry)
UPDATE: 5 september - Aan een Zuid-Koreaanse marine-schietoefening namen vandaag een fregat (2500 ton), een patrouilleboot (100 ton) en geleide-wapen-schepen (400 ton) deel. Meer marine-oefeningen vinden de hele week plaats.
De limiet van 500 kg op explosieve ladingen voor ballistische raketten is per vandaag opgeheven. De betekenis hiervan is dat Zuid-Korea nu ook ondergrondse bunkers in Noord-Korea als doelwit kan nemen.
Bron: Associated Press (

Geen opmerkingen:

Een reactie posten