maandag 4 september 2017

Pentagon heeft meer troepen in overzeese oorlogen dan toegegeven

26 augustus - De troepenplafonds die onder de regering Obama werden ingesteld voor de operaties in Irak, Syrië en Afghanistan hebben geleid tot een manier van berekenen waarbij duizenden Amerikaanse militairen meer bij die oorlogen betrokken zijn dan de officiële cijfers weergeven.
De website Politico stelt dat de VS nu al 12.000 militairen in Afghanistan hebben, veel meer dan het officiële aantal van 8400. Samen met de 4000 extra troepen die de regering Trump wil sturen leidt dat bijna tot een verdubbeling in vergelijking met wat tot nu toe bekend was.
In Irak zijn er 7000 VS-militairen in aktie in plaats van het nu geldende fiktieve aantal van 5200. In Syrië gaat het om honderden ondersteunende troepen (artillerie en Rangers van de landmacht) bovenop het officiële aantal van 503 - meest special forces. Dat brengt het feitelijke totaal daar op 900.
Bij het zogenaamde Force Management Level blijkt het Pentagon soldaten die minder dan 120 dagen worden ingezet in een oorlogszone (bijvoorbeeld genie en artillerie) niet mee te tellen. Het kan daarbij bijvoorbeeld ook gaan om onderdelen met personeel dat deels in Koeweit is gestationeerd en regelmatig wordt ingevlogen naar de fronten.
De meer precieze cijfers zijn volgens de Military Times te vinden in de personnel status reports (PERSTAT), waarbij de onderdelen elke dag moeten opgeven hoeveel militaire personeelsleden bij een onderdeel zijn ingedeeld en hoeveel daarvan zijn ingezet aan het front of met verlof zijn, gewond etc. Burger- en ingehuurd personeel wordt apart vermeld.
Bronnen: Politico (Wesley Morgan), Military Times (Tara Copp)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten