donderdag 28 november 2013

NAVO-vrachtwagens zitten vast in Pakistan

26 november - Rond 1500 vrachtwagens die de NAVO in Afghanistan moeten bevoorraden zijn vast komen te zitten in Pakistan door demonstraties tegen drone-aanvallen in de noordwestelijke grensprovincie Pakhtunkhwa. De politie is opgetreden tegen de demonstranten in de buitenwijken van Peshawar, die de verzegeling van de containers hebben verbroken om te kijken of de inhoud bestemd was voor de NAVO en de chauffeurs aangevallen. De vrachtrijders voelen zich echter nog niet veilig genoeg om te gaan rijden.
Tot de demonstraties was opgeroepen door de Tehreek-e-Insaf partij van de populaire cricketspeler Imran Khan, die de provincie sinds de laatste verkiezingen regeert.
Bron: Associated Press (Adil Jawad)
UPDATE: 3 december - De VS hebben nu ook de transporten van militaire goederen uit Afghanistan via Pakistan gestopt, vanwege de veiligheidsrisiko's. Het gaat daarbij om zogenaamde retrograde cargo, goederen die via de op de grens gelegen 'Torkham Gate' en Karachi door uit Afghanistan vertrekkende onderdelen naar huis worden gestuurd.
Bron: Associated Press (Pauline Jelinek)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten