maandag 1 april 2019

VS-troepen trainen brigade in Somalië (UPDATE)

27 maart - Military Times wijdt een artikel aan de snelle interventiebrigade van het Somalische regeringsleger, de Danab Advanced Infantry Brigade, een elite-eenheid die wordt getraind door VS-troepen samen met contractoren. Danab-infanteristen worden gerekruteerd en krijgen hun basisopleiding van het partikuliere militaire bedrijf Bancroft Global Development, waarna ze verder worden getraind door VS-militairen van Africa Command.
Het onderdeel begon vijf jaar gleden met 150 soldaten en moet uitgroeien tot een 3000 sterke eenheid met troepen in de zes sektoren van het Somalische leger en een brigadehoofdkwartier op vliegbasis Baledogle, een oude Sovjetbasis in het zuiden, die nu een bolwerk is van de Amerikaanse aanwezigheid.
Bron: Military Times (Kyle Rempfer)
UPDATE: 21 mei - In april heeft president Trump een nieuw bevel (executive order) ondertekend om de militaire missie in Somalië te verlengen met een jaar. Er zijn 5-600 VS-soldaten in Somalië. Er is nu een eerste bataljon elitemilitairen van Danab operationeel in het zuidwesten (Sector 60). Ze werken samen met special forces van de VS, die bijvoorbeeld optreden als vuurregelaars op de grond (JTACs).
Bron: Military Times (Kyle Rempfer)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten