maandag 1 april 2019

Aftocht VS uit Syrië vertraagt verder

29 maart - Het meest recente nieuws rond de Amerikaanse terugtocht uit Syrië houdt volgens de New York Times in, dat de gevechtstroepen in het noordoosten begin mei van de oorspronkelijke sterkte van 2000 zullen zijn teruggebracht tot 1000. Dan zal het proces worden gepauzeerd om de situatie ter plaatse opnieuw te beoordelen. Het aantal troepen zal dan elk half jaar verder worden gereduceerd totdat het het aantal van 400 is bereikt dat door president Trump is vastgesteld (200 in een multinationale troepenmacht in het noordoosten en 200 op een buitenpost aan de grens in het zuiden om een Iraanse verbindingsweg te blokkeren).
In februari dacht men nog dat aantal van 400 eind april te bereiken, maar nu zou dat ook pas in de herfst van 2020 kunnen gebeuren.
In februari was de sterkte zelfs tijdelijk 3000 vanwege extra-gevechtstroepen om de aftocht te dekken.
Daarnaast vraagt het Pentagon voor fiskaal 2020 (vanaf de herfst) opnieuw 300 miljoen dollar voor de door Koerdische militairen geleide Syrian Democratic Forces (SDF). Dat is hoofdzakelijk voor de soldij van de strijders tegen ISIS in het dal van de Eufraat.
Bron: The New York Times (Eric Schmitt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten