donderdag 25 april 2019

VS en Zuid-Korea beginnen luchtmachtoefening

23 april - De Zuid-Koreaanse luchtmacht is begonnen met gezamenlijke oefeningen met de VS en Australië. De oefeningen duren twee weken en zijn een bescheiden alternatief voor de traditionele grote luchtmachtoefening Max Thunder. Er nemen wel enkele tientallen vliegtuigen aan deel.
Eerder was al bekend geworden dat deze lente ook de grote oefeningen Key Resolve en Foal Eagle worden vervangen door kleinere exercities. Een deel van de training kan virtueel gebeuren zonder dat duizenden militairen betrokken worden.
De geallieerde militaire planners hebben een voorkeur voor oefeningen vanaf maart, omdat deze maand gunstig is voor een Noord-Koreaanse invasie - als die komt. De grond is dan nog hard na de winter, dus geschikt voor tanks, en het Noord-Koreaanse leger heeft dan net zijn jaarlijkse wintercyclus van oefeningen erop zitten (zoals ook dit jaar het geval was).
Sinds de eerste top van Kim en Trump hebben de VS en Zuid-Korea negen oefeningen afgelast en andere verminderd in omvang.
Bronnen: NBC News (Courtney Kube, Dan De Luce, Stella Kim), Stars and Stripes (Kim Gamel, Yoo Kyong Chang)
ZIE OOK: Jeff Jeong, Inside South-Korea's military wish list, as it seeks greater control over its forces. Defense News, 22 april 2019. Het gaat over bijna 9 miljard dollar voor onder meer 20 extra F-35As, vier JSTAR radarvliegtuigen en 24 extra Apache-64E gevechtshelikopters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten