dinsdag 4 juli 2017

VS-mariniers trainen met Filipijnse collega's

1 juli - VS-mariniers van het 3e bataljon, 3e mariniersdivisie hebben vorige week volgens een persbericht van de ambassade tijdens de Maritime Training Activity (MTA) Sama Sama 2017 in Zambales Filipijnse mariniers getraind in stadsoorlogtechnieken, met name het zuiveren van gebouwen van tegenstanders. De training vindt plaats op basis van de recente ervaringen in de strijd tegen met ISIS verbonden stadsguerrilla's in Marawi.
Tegelijkertijd is bekend gemaakt dat de Filipijnse en de Indonesische marine vanaf 6 juli tot volgende week vanuit de stad Davao samen gaan patrouilleren in de Zee van Celebes om te voorkomen dat versterkingen voor de rebellen het eiland Mindanao bereiken.
Dit is al de derde gezamenlijke patrouille in een maand in deze regio. Op 1 juli gingen de VS samen met de Filipijnen patrouilleren in de Filipijnse Suluzee met het kustslagschip USS Coronado en het Filipijnse fregat Alcaraz. Twee weken geleden trokken Indonesië, Maleisië en de Filipijnen gezamenlijk op in de Zee van Celebes en de Suluzee.
De Filipijnen willen niet met de Amerikanen patrouilleren in de Zuid-Chinese Zee.
Bronnen: Marine Corps Times (Mackenzie Wolf), The Straits Times, Reuters (Manuel Mogato)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten