zaterdag 1 juli 2017

Turkse troepen komen aan in Qatar voor een oefening

18 juni - De eerste groep Turkse militairen is aangekomen in de hoofdstad van Qatar, Doha, om daar vanaf vandaag deel te nemen aan gezamenlijke oefeningen met het leger van Qatar op de basis Tariq bin Ziyad.
De oefeningen, die al lang zouden zijn gepland, vinden plaats op basis van het defensie-akkoord van 2015 tussen Turkije en Qatar te midden van het hoog opgelopen konflikt tussen onder meer Qatar, Saoedi-Arabië en de Verenigde Emiraten over steun aan terrorisme en kontakten met Iran.
Bron: Al Jazeera
UPDATE: 30 juni - Een nieuwe groep Turkse militairen is aangekomen in Qatar. Bij de groep die op 18 juni aankwam ging het om vijf pantserinfanterievoertuigen en 23 militairen. Volgens de Turkse krant Hurriyet waren er eerder al 88 Turkse militairen in Qatar. Het totaal aantal zou kunnen oplopen tot 1000, waarbij ook een detachement luchtmacht is gepland.
Bron: Al Jazeera
UPDATE 2: 17 juli - Volgens de Turkse krant Hurriyet zijn er nu tientallen Turkse commando's en enkele artillerie-eenheden gestationeerd in Qatar. De twee landen zullen volgens de krant deze maand een gezamenlijke oefening houden na de aankomst van een eenheid met 25 artilleristen (twee stukken?). Turkije had al 150 militairen in Qatar. De aanwezigheid is niet groot, maar kan gezien worden als een struikeldraad tegen een grondaanval door de Saoedi's.
Bron: Bloomberg (Selcan Hacaoglu, Dana Khraiche, Glen Care)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten