woensdag 19 juli 2017

Chinese marineschepen op weg naar de Baltische Zee

18 juli - Een Chinees marine-eskader wordt eind van de week verwacht in de Baltische Zee om van 24 tot 27 juli deel te nemen aan de oefening Joint Sea met de Russische marine. De schepen - de destroyer Changsha, een fregat en een bevoorradingsschip werden eergisteren waargenomen door de Nederlandse marine. De Chinese schepen komen aan in de Baltische zeehaven Baltiysk in Kaliningrad.De oefening omvat tien schepen.
Sinds 2012 houden China en Rusland om de beurt oefeningen in elkaars omgeving. Vorig jaar was dat in de Zuid-Chinese Zee en in 2015 in de Middellandse Zee. De Barents Zee en de Zee van Ochotsk komen ook aan de beurt.
Bron: Deutsche Welle (David Martin)
UPDATE: 19 juli - Het Chinese flottielje is achtereenvolgens geëskorteerd door de Britse (fregat Richmond F239), de Nederlandse (M-fregat Van  Amstel F831) en de Deense marine.
De samenstelling van de Chinese groep wordt nu opgegeven als de destroyer Hefei (174), het geleide-wapen-fregat Yuncheng en het bevoorradingsschip Luomahu.  Dit komt overeen met een eerder bericht bij China Military.
Bron: Russia Today - RT
UPDATE 2: 21 juli - De Chinese oorlogsschepen zijn zeer modern, de Russische bijdrage wordt eerder bescheiden genoemd: twee nieuwe korvetten (de Steregushchiy en de Boiky van de Baltische vloot), Ka-27 maritieme helikopters en vanaf het land Su-24 jachtbommenwerpers als luchtsteun en An-26 militaire transportvliegtuigen.
Bronnen: The Telegraph (Neil Connor, Matthew Bodner), Tass
UPDATE 3: 22 juli - Een dag later is het beeld van de Russische bijdrage totaal veranderd: twee van de grootste Russische marineschepen zijn via de Grote Belt de Baltische Zee binnengegaan om deel te nemen aan de oefening. Het zijn het vlaggeschip van de Noordelijke Vloot, de nucleair aangedreven slagkruiser Petr Veliky en de kernonderzeeër Dmitry Donskoi.
Tass meldt dat de oefeningen tot half september zullen duren en worden voortgezet in de Zee van Ochotsk en de Zee van Japan
Bronnen: The Telegraph (Matthew Bodner), Tass
UPDATE 4: 2 augustus - Her Chinese flottielje is na de oefening  aangekomen in Helsinki voor een vlootbezoek.
Bron: Defence Blog (Dylan Malyasov)
he Baltic Fleet’s corvettes Steregushchiy and Boiky, a rescue tug and shipborne Kamov Ka-27 multipurpose helicopters, Sukhoi Su-24 tactical frontline bombers and Antonov An-26 military and transport planes will represent the Russian Navy in the joint drills.

More:
http://tass.com/defense/957292
Steregushchiy and Boiky, a rescue tug and shipborne Kamov Ka-27 multipurpose helicopters, Sukhoi Su-24 tactical frontline bombers and Antonov An-26 military and transport planes will represent the Russian Navy in the joint drills.

More:
http://tass.com/defense/957292
Steregushchiy and Boiky, a rescue tug and shipborne Kamov Ka-27 multipurpose helicopters, Sukhoi Su-24 tactical frontline bombers and Antonov An-26 military and transport planes will represent the Russian Navy in the joint drills.

More:
http://tass.com/defense/9572

Geen opmerkingen:

Een reactie posten