donderdag 30 januari 2014

Trucks van Turkse geheime dienst verraden hun geheimen

20 januari - De Turkse geheime dienst MIT is opnieuw betrapt bij een wapentransport naar Syrische rebellen. Op 19 januari lukte het een gendarmerie-eenheid van 200 man sterk na een tip drie opleggers van een konvooi van zeven en een begeleidende Audi staande te houden op een snelweg bij Adana. Acht chauffeurs en andere inzittienden werden aangehouden. In de Audi bleken twee leden van de Turkse geheime dienst MIT te zitten. Nadat explosievenhonden hadden aangeslagen gaf een officier van justitie van het speciale terrorismehof in Adana opdracht stalen containers op de trucks te openen. Ze bleken mortiergranaten, raketten en diverse soorten munitie te bevatten.
Toen de gendarmes probeerden de opleggers te vervoeren naar de brigade in Ceyhan voor nader onderzoek werden ze geblokkeerd door ijlings toegesneld personeel van het regionale kantoor van de MIT in Adana. Ook de gouverneur, de provinciale politiechef en de regionale direkteur van de MIT doken op, vergezeld van 200 politiemannen. Na een patsituatie die een uur duurde werden de vrachtwagens op last van de gouverneur vrijgegeven en zetten hun reis naar Syrië voort.
Al eerder op 1 januari had de gendarmerie in de provincie Hatay een verdachte truck aangehouden, die vervolgens door de regering tot staatsgeheim was verklaard.
Bron: Al-Monitor (Fehim Tastekin)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten