donderdag 30 januari 2014

Twee Russische landingsschepen naar de Syrische kust

20 januari - Twee grote amfibische landingsschepen van de Russische marine, de Azov van de Zwarte Zeevloot en de Georgy Pobedonosets van de Noordelijke Vloot zijn samen door de Dardanellen gevaren en hebben zich gevoegd bij het permanente eskader in de Middellandse Zee. Het gaat om een aflossing.
De Azov was op 13 januari uit Sebastopol vertrokken en had eerst in Novorossysk lading voor het eskader aan boord genomen. De Pobedonosets was in dok geweest in Novorossysk voor reparaties en had daar eveneens zijn voorraden aangevuld.
De Pyotr Veliky (raketkruiser), de Admiral Kuznetsov (vliegdekschip), de Admiral Levchenko (destroyer), de Smetlivy (fregat), de Nikolai Filchenkov en de Olenegorsky Gornyak (landingsschepen), de Priazovye en de Admiral Fyodor Golovin (verkenningsschepen) opereren momenteel in de Middellandse Zee. Ze worden ondersteund door de Altai en de Nikolai Chiker (sleepboten), de Iman en de Kama (tankers). De PM-56 drijvende werkplaats is in de Syrische haven Tartous.
Bron: Interfax
UPDATE: 12 februari - De landingsschepen Minsk (Baltische Vloot) en Yamal (Zwarte Zeevloot) zijn op 11 februari de Bosporus gepasseerd om zich bij het permanente eskader in de Middellandse Zee te voegen. Het gaat om aflossing.
Bron: Interfax

Geen opmerkingen:

Een reactie posten