maandag 13 januari 2014

Laatste VS-marinierscommando naar Afghanistan

 7 januari - 300 Amerikaanse mariniers en matrozen van het hoofdkwartier van I Marine Expeditionary Force (Forward) gaan op weg naar Afghanistan. I MEF (Fwd) gaat daar het bevel voeren over het Regionale Commando Zuidwest, waaronder de provincies Helmand en Nimroz vallen. De mariniers van Camp Pendleton in Californië lossen II MEF (Fwd) van Camp Lejeune in North Carolina af. Het is het laatste mariniershoofdkwartier dat in Afghanistan wordt ingezet in het kader van Operation Enduring Freedom (OEF). I MEF (Fwd) zal ook elementen omvatten van 1st Marine Division, 1st Marine Logistics Group en 3rd Marine Aircraft Wing. In totaal meer dan 4000 militairen.
In december had de landmacht al de onderdelen bekend gemaakt die dit voorjaar en deze zomer zullen worden ingezet in Afghanistan, een hoofdkwartier en drie brigades:
- 350 soldaten van hoofdkwartier 1st Cavalry Division, Fort Hood, Texas in juni
- 3200 parachutisten van 1st Brigade Combat Team, 82nd Airborne Division, Fort Bragg, North Carolina in maart
- 2050 soldaten van 3rd Cavalry Regiment, Fort Hood in juli
- 1700 soldaten van 16th Combat Aviation Brigade, Joint base Lewis-McChord, Washington in mei
- 1000 soldaten van 12th Combat Aviation Brigade, Ansbach, Duitsland in juni
De eerste vier onderdelen gaan allemaal naar Zuid-Afghanistan, 12th CAB gaat naar het noorden.
Van al deze landmachtmilitairen is onduidelijk hoe lang ze in het land zullen blijven. Normaal gesproken gaan divisiehoofdkwartieren voor 12 maanden en brigades negen maanden. Deze inzet is echter afhankelijk van hoe het in Afghanistan na december 2014 verder zal gaan.
Bronnen: Marines (Jessica Ostroska), Army Times (Michelle Tan)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten