zaterdag 28 december 2013

Amerikaanse mariniers voor krisisinterventie naar Zuid-Soedan

24 december - Een team van 150 Amerikaanse mariniers van een eenheid voor snelle krisisinterventie is gemobiliseerd voor inzet in Zuid-Soedan. De mariniers van de Special Purpose Marine Air Ground Task Force Crisis Response van AFRICOM in Moron, Spanje zijn verplaatst naar Camp Lemonnier, Djibouti. De MAGTF is uitgerust met tien C-130 transportvliegtuigen en V-22 Osprey rotorvliegtuigen en werd in het leven geroepen na de overval op de Amerikaanse post in Benghazi in september 2012. Ze zijn ook gespecialiseerd in noncombatant evacuation operations (NEO).
In mei ging een peloton van dezelfde eenheid naar Libië om de bewaking van de ambassade te versterken. In drie eerdere gevallen dit jaar is personeel van de eenheid verplaatst naar basis Sigonella in Italië om dichter bij het doelgebied te zitten.
Afgelopen zaterdag kwam een team special forces van de SEALS met Ospreys in Zuid-Soedan onder vuur van lichte wapens tijdens een evakuatie van Amerikanen in de stad Bor. Er vielen vier gewonden. 45 mariniers van de snelle interventie-eenheid zijn nu in Zuid-Soedan zelf, de rest in Djiblouti.
Bronnen: Stars and Stripes (John Vandiver), Associated Press (Lolita C. Baldor, Pauline Jelinek)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten