zaterdag 12 februari 2022

US Navy stuurt vier extra destroyers naar Europa (UPDATE)

10 februari - De destroyers Donald Cook (DDG-75), Mitscher (DDG-57), The Sullivans (DDG-68) en Gonzalez (DDG-66) van de Amerikaanse marine zijn vorige maand uit de VS vertrokken om zich als niet bij een eskader ingedeelde oorlogsschepen bij de Zesde Vloot in de Middellandse Zee te voegen. Alle vier zijn geschikt voor de bestrijding van ballistische geleide wapens. De Cook (tot juli) en de Sullivans (tot november) waren vorig jaar ook al in Europa geweest. Die twee schepen maken normaal deel uit van Task Force Grey Hound, een detachement voor onderzeebootbestrijding bij de Tweede Vloot (Atlantische Oceaan).
De US Navy heeft al vier andere destroyers, de Ross (DDG-71), de Roosevelt (DDG-80), de Porter (DDG-78) en de Arleigh Burke (DDG-51) vast gestationeerd in Rota (Spanje) als onderdeel van het Europese raketschild. Sinds 2018 (Operatie Inherent Resolve tegen ISIS) zijn er niet zoveel Amerikaanse marineschepen in de Middellandse Zee geweest. Net als nu was er toen ook het vliegdekschip Truman met begeleidende destroyers, nu ook met de geleide-wapen-kruiser San Jacinto (CG-56).
Bron: USNI News (Sam LaGrone)

3000 verse VS-troepen naar Polen

12 februari - De VS sturen de komende dagen 3000 extra grondtroepen naar het zuidoosten van Polen. Dit zijn ook weer soldaten van de 82ste Airborne Divisie. Ze komen bovenop de 3000 die al eerder waren gestuurd en de 8500 die nog steeds paraat staan. 150 trainers van de Nationale Garde van Florida zijn uit de Oekraïne gehaald door het Pentagon. Een klein aantal special forces blijven nog.
Bron: Reuters (Idrees Ali, Phil Stewart)

AANVULLING: Vier B-52's van Minot Air Force Base zijn op 10 januari aangekomen op de Britse vliegbasis Fairford om drie weken lang te oefenen met NAVO-luchtmachten. Het gaat hier om een al langer gepland verblijf van strategische bommenwerpers van de USAF in Europa, zoals dat met enige regelmaat voorkomt. In oktober 2021 waren het B1-B's, in april van dat jaar voor het laatst B-52s. Het verblijf kan worden uitgebreid afhankelijk van de ontwikkeling van de veiligheidssituatie. De B-52s zijn begonnen te oefenen in de samenwerking met Britse grondtroepen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten