dinsdag 23 maart 2021

Schepen van het het eskader van de Eisenhower gaan de Zwarte Zee binnen (UPDATE)

20 maart - Twee schepen, die horen bij het eskader van het vliegdekschip Eisenhower, de geleide-wapen-kruiser Monterey (CG 61) en de geleide-wapen-destroyer Thomas Hudner (DDG 116) zijn vandaag de Zwarte Zee binnengegaan om te patrouilleren en te oefenen met bondgenoten. De Monterey voerde operaties uit met de F/A-18 Super Hornet vliegtuigen van de Carrier Air Wing 3 (CVW-3) van de Eisenhower, Turkse en Amerikaanse tankvliegtuigen KC-135 (de laatste van USAFE), een P-8A patrouillevliegtuig (Task Force 67) en NAVO-vliegtuigen. Ze gaan meedoen aan de door Roemenië geleide oefening Sea Shield.
Eerder had het eskader van de Eisenhower ook een passage- en verbindingsoefening uitgevoerd met de Turkse marine (het fregat Gemlik - F 492) in de Middellandse Zee. De Monterey patrouilleerde daar samen met Israëlische Sa'ar 4.5 raketboten.
* Het is nog onduidelijk of de Eisenhower verder gaat naar het Midden-Oosten.
Bronnen: US Sixth Fleet (persbericht), UPI (ChristenMc Curdy)

UPDATE: 24 maart - De Monterey en de Hudner hebben de Zwarte Zee weer verlaten en zijn nu in de Middellandse Zee. De Monterey had nog in de Roemeense haven Constanța brandstof ingenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten