dinsdag 16 maart 2021

Europese NAVO-oefening Defender 21 begint

15 maart - De massale NAVO-oefening Defender Europe 21 die tot juni gaat duren is begonnen. Er nemen 28.000 militairen van 27 landen aan deel op meer dan 30 oefenterreinen in een twaalftal landen. Het idee is dat een complete divisie wordt overgezet van de VS naar Europa, daar zware wapens ophaalt uit depots en zich vervolgens in oostwaartse richting in beweging zet naar het front, waar vanaf begin mei wordt geoefend.
Vorig jaar had Defender de grootste NAVO-oefening in 25 jaar moeten worden , maar was beperkt door Corona. Dit jaar gaat het om een kleiner aantal troepen, die wel over een groter gebied worden ingezet inclusief de Balkan en de Zwarte Zee plus land- en maritieme verbindingsroutes naar Afrika en Azië.

Onderdelen van de oefening:
- Swift Response: begin mei luchtlandingen in Estland, Bulgarije en Estland met meer dan 7000 soldaten uit 11 landen.
- Immediate Response: half mei tot begin juni schietoefeningen en een internationale logistieke operatie langs de kust door 5000 soldaten op 31 oefengebieden in een dozijn landen.
- Command Post Exercise: In juni wordt door 2000 soldaten in hoofdkwartieren een grootschalige multinationale oorlog nagespeeld, terwijl in 14 landen op twee continenten operaties in de werkelijkheid worden uitgevoerd.

Verder zijn twee grote oefeningen dit jaar onder Defender gebracht:
- African Lion: vanaf half mei tot half juni de jaarlijkse oefening van Africa Command met 5000 soldaten uit 24 landen.
- Steadfast Defender: half mei tot begin juni nieuwe NAVO-oefeningen op het gebied van de aanvoer van van transatlantische versterkingen.
Bron: Army Times (Todd South)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten