maandag 29 maart 2021

Miljoeneninvestering in depot Eygelshoven

25 maart - Nederland zal meer dan 40 miljoen dollar investeren in het Amerikaanse materieeldepot in het Limburgse Eygelshoven. Dit is een van de plaatsen waar spullen worden opgeslagen voor Amerikaanse landmachteenheden ter sterkte van een pantserbrigadegevechtsteam, die tijdens krisis en oorlog de Europese NAVO-landen komen versterken. Loodsen worden gerenoveerd en de infrastruktuur verbeterd, waarbij ook een spoorverbinding naar het depot in gebruik kan worden genomen. US Army Europe and Africa heeft de laatste jaren tal van vooruitgeschoven opslagplaatsen in gebruik genomen, ook in Duitsland, België, Italië en Polen. Er wordt tevens materieel voor genie, artillerie, militaire politie, medische en logistieke troepen opgeslagen.
In Eygelshoven (in 2016 weer in gebruik genomen) is plaats voor 7000 stuks uitrusting, waaronder 765 voertuigen. Eerder deze maand werd een depot op de Coleman Barracks in Mannheim gevuld met 35 stukken M109A7 Paladin Artillerie en M992A3 pantservoertuigen voor munitie-aanvulling.
Dergelijke opslag voor grote landmachtonderdelen van de VS is er op vier plaatsen op land in de hele wereld plus één drijvend depot (in het Midden-Oosten zijn ze al langer in gebruik). Vanaf 1 oktober zal I Legerkorps (25ste Infanteriedivisie, drie Stryker brigadegevechtsteams) permanent beschikbaar zijn voor inzet in de Indo-Pacifische regio. V Legerkorps (twee brigades gevechtstroepen in Europa en een pantserbrigade roulerend) is toegewezen aan het Europese front. Snel inzetbare divisies zoals 82 Airborne en 101 Airborne (XVIII Airborne Corps) en de zware 1ste Cavaleriedivisie en 1ste Pantserdivisie (III Corps) blijven beschikbaar voor wereldwijde inzet.
Bronnen: Stars and Stripes, Military.com (Matthew Cox)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten