donderdag 14 november 2019

Frankrijk wil nieuwe special forces missie in Mali (UPDATE)

6 november - Frankrijk wil in 2020 een nieuwe internationale Combined Joint Special Operations Task Force voor de Sahel met de naam Takuba ('sabel' in de Tuareg taal) inzetten in Mali.
Rond een dozijn Europese landen zijn hiervoor benaderd. De task force moet samenwerken met het leger van Mali. Volgens minister van defensie Florence Parly zijn er positieve antwoorden van diverse landen ontvangen (niet nader genoemd), maar de parlementen gaan erover.
Bron: The Defense Post (Fergus Kelly)
UPDATE: 13 november - Special forces van Estland gaan deelnemen aan Task Force Takuba vanaf de tweede helft van 2020. Estische troepen maken sinds augustus 2018 deel uit van de Franse Operatie Barkhane in Mali en vorige week keurde het parlement een verhoging van het aantal ingezette militairen tot 95 goed, waaronder special forces. Momenteel wordt een infanteriepeloton geleverd in Gao. Dat zal vanaf april 2020 worden versterkt met medische specialisten, explosievenopruimers en JTACs (joint terminal attack controllers die doelen aanwijzen voor luchtaanvallen). In een tweede fase komt er een special forces eenheid bij.
Een bijdrage van de VS voor TF Takuba wordt niet verwacht.
Bron: The Defense Post (Fergus Kelly)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten