vrijdag 1 november 2019

Vliegdekschip Lincoln blijft langer in het Midden-Oosten (UPDATE)

29 oktober - Aan het personeel van het VS-vliegdekschip Abraham Lincoln (CVN-72) is meegedeeld dat de Lincoln langer in het Midden-Oosten zal blijven. Het schip is daar sinds mei in verband met de krisis rond Iran en zou worden afgelost door de de Harry S. Truman (CVN-75). Die heeft echter te kampen met serieuze problemen rond de elektriciteitsvoorziening en blijft zeker tot eind november in dok aan de oostkust van de VS. Normaal gesproken duurt een inzet van een carrier zeven maanden (de Lincoln vertrok 1 april). Voor verlenging is een ministerieel besluit nodig.
Bij het eskader van de Lincoln horen verder de geleide-wapen-kruiser Leyte Gulf (CG-55) en de geleide-wapen-destroyers Bainbridge, Mason en Nitze. De Lincoln opereert momenteel in het noordelijk deel van de Arabische Zee en de Golf van Oman en legt af en toe aan in Duqm in Oman.
Bronnen: Military.com (Gina Harkins), USNI News (Ben Werner, Sam Lagrone, Megan Eckstein)
UPDATE: 6 november - De geleide-wapen-destroyers Mason (DDG 87), Nitze (DDG 94) en Bainbridge (DDG 96)
zijn terug op de thuisbasis Norfolk Naval Station na een inzet van zeven maanden bij de Vijfde en Zesde Vloot. Ze waren aktief bij Operation Sentinel in de Straat van Hormoez. De Lincoln en de Leyte Gulf blijven in het gebied van de Vijfde Vloot (Perzische Golf).
Bron: Defence Blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten