zondag 12 augustus 2018

Pentagon trekt meer geld uit voor operatie op de Filipijnen

9 augustus - Volgens een recent verslag van de inspecteur-generaal voor de Operation Inherent Resolve en Operation Pacific Eagle-Philippines (april-juni 2018) geeft aan dat het Pentagon meer dan drie keer zoveel geld gaat besteden aan de militaire operatie op de Filipijnen. Bijna 5 miljoen dollar daarvan wordt uitgetrokken voor het Korps Mariniers (USMC) om missies uit te voeren ter ondersteuning van de Filipijnse terreurbestrijding. Het grootste deel van de totaalsom wordt besteed aan het in standhouden van een vloot drones om activiteiten van terroristische groepen te volgen en grondpatrouilles in onveilige delen van het land te ondersteunen.
Het totale budget voor de Filipijnse operatie in 2018 was 32,4 miljoen dollar, meest voor inlichtingenoperaties (ISR). Het aktuele begrotingsverzoek van het Pentagon is 108.2 miljoen dollar, waarvan 41,8 miljoen voor ISR.
Rond 250 VS-militairen zijn actief in de operatie, daarvan 102 special forces en 14 militaire contractanten. De uitbreiding is een reactie op de vijf maanden durende gevechten rond de provinciale hoofdstad Marawi die in september vorig jaar werd ingenomen door ISIS.
De jaarlijkse gezamenlijke oefening Balikatan is tevens behoorlijk uitgebreid van 5000 militairen vorig jaar naar 8000 dit jaar waaronder 3000 VS-militairen.
Bron: Marine Corps Times (Todd South)
Lead Inspector General for Operation Inherent Resolve and Operation Pacific Eagle- Philippines - Quarterly Report to the United States Congress - April 1, 2018 - June 30, 2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten