maandag 20 augustus 2018

Israëlische leger oefent voor nieuwe oorlog met Hezbollah

17 augustus - Het Israëlische leger heeft de afgelopen tijd in het noorden van het land geoefend voor een nieuwe oorlog tegen Hezbollah. Troepen van de 36ste tankdivisie, waaronder de 7e tankbrigade, de Golani brigade en het Korps Gevechtsgenie namen hieraan deel. Nieuwe wapensystemen zoals een zwaar pantserinfanterievoertuig met een kort bewegelijk 30 mm kanon voor vuursteun aan infanteristen en het Gideon Shield systeem dat grondtroepen beschermd tegen zwaar mortiervuur, drones en quadcopters werden getoond.
In de Israëlische pers wordt ook gemeld dat er een nieuwe taakverdeling tussen landmacht en luchtmacht is doorgevoerd. Tot 300 m hoogte is de landmacht verantwoordelijk, van 300 tot 1000 m gezamenlijke verantwoordelijkheid, daarboven heeft de luchtmacht het voor het zeggen. In het kader hiervan zal elk onderdeel van de grondtroepen worden voorzien van een luchtdoelbatterij.
Ook wordt een nieuw concept voor de grondtroepen ingevoerd, Yabasha Ba'Olek (Landstrijdkrachten aan de horizon), dat de landmacht beter geschikt zal maken voor de strijd tegen niet gekoncentreerde troepen. De 7e tankbrigade en de Golani brigade zullen in de toekomst waarschijnlijk worden geïntegreerd en de tanks, infanterie en gevechtsgenie zullen worden gecombineerd in een nieuwe brigadestruktuur.
Bronnen: Jerusalem Post (Anna Ahronheim), Times of  Israel (Judah Ari Gross), YNet News (Yoav Zitun)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten