dinsdag 21 augustus 2018

Crash van helikopter voor special forces in Irak

20 augustus - Een MH-60 Blackhawk helikopter voor speciale operaties van het 160ste Special Operations Aviation Regiment (de Night Stalkers) is vanochtend vroeg neergestort in Irak. Er is volgens CNN een dode van de coalitie gevallen (nationaliteit onbekend) en drie gewonden zijn geëvakueerd naar Bagdad. De helikopter keerde terug naar zijn basis na een kleinschalige raid met coalitiepartners tegen ISIS. De oorzaak is mogelijk een mechanisch defekt, er was geen vijandelijk vuur vanaf de grond.
VS-militairen opereren vanaf bases in het westen van Irak. Er is er een bij Qaim in de buurt van de Syrische grens, waar de Amerikanen en hun bondgenoten een buitenpost hebben en een andere is vliegbasis Al-Asad 160 km ten westen van Bagdad. De laatste is de grootste en heeft een logistiek centrum. Volgens een Iraakse expert zijn er in totaal negen VS-bases in de noordelijke en westelijke provincies en willen de VS dit aantal uitbreiden tot twaalf.
Vijf maanden geleden stortte een HH-60 Pave Hawk helikopter neer in de provincie Anbar in Irak in de buurt van Qaim waarbij zeven VS-militairen werden gedood. Die helikopter had een elektriciteitslijn geraakt.
Bron: Newsweek (James LaPorta)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten