donderdag 23 augustus 2018

Internationale oefening van Shanghai Cooperation Organization in Rusland

22 augustus - Deze week vindt in Rusland van 22 tot 29 augustus de militaire oefening Peace Mission 2018 plaats onder auspiciën van de Shanghai Cooperation Organization (SCO), een veiligheidsorganisatie waarin Rusland en China de hoofdrol spelen. Chinese gevechtsvliegtuigen zijn afgelopen weekend geland op een vliegbasis in de regio Chelyabinsk in de Oeral. 700 Chinese militairen met een tankgevechtsgroep, een luchtmachtgevechtsgroep en een groep special forces nemen deel. Voor het eerst doen ook India en Pakistan mee. Terreurbestrijding staat centraal bij deze oefening.
Eenheden van het Russische leger in het oosten van het land zijn in staat van alarm gebracht voor verrassingsinspecties. Het betreft luchtmobiele onderdelen, luchttransporteenheden en luchtmachtonderdelen voor de lange afstand. Hier vinden 16 'speciale oefeningen' plaats met nadruk op de paraatheid en snelle inzet..
Deze oefeningen vormen de aanloop tot de grote Russische oefening Vostok (West) 2018 die vanaf eind augustus tot half september is gepland. Volgens minister van defensie Shoigu is dit de grootste sinds 1981 in de Sovjet-Unie (die had 150.000 deelnemers, volgens de CIA). Diverse krijgsmachtdelen uit de oostelijke en centrale militaire distrikten en de Noordelijke Vloot nemen deel. Troepen uit China en Mongolië doen mee aan een gezamenlijke oefening met Rusland van 11 tot 15 september in de Trans-Baikal regio. China stuurt 3200 militairen, meer dan 900 stuks materieel en 30 helikopters en vliegtuigen.
Vorige zomer oefenden Rusland en China samen in de Zuid-Chinese Zee en de Baltische regio in het kader van hun "strategisch partnerschap".
Bron: Associated Press, Global Times (Guo Yuandan, Liu Xuanzun), CNN (Brad Lendon)
ZIE OOK: Paul Rogers, Putin's wargame: behind the smoke. openDemocracy, 13 september 2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten