maandag 30 april 2018

Amerikaanse B-52 oefenen in de buurt van de Zuid-Chinese Zee (UPDATE)

27 april - Amerikaanse zware bommenwerpers B-52H van vliegbasis Anderson op Guam hebben op 24 april geoefend in de buurt van de Zuid-Chinese Zee en het zuidelijke Japanse eiland Okinawa, zo heeft de luchtmacht vandaag bekend gemaakt. De B-52s oefenden bij Okinawa samen met F-15C Strike Eagles van de USAF.
De training vond plaats in het kader van Continuous Bomber Presence (CBP), een programma om de paraatheid van de luchtmacht te testen. Pacific Command voert dit programma uit sinds maart 2004.
Taiwanese media brachten de oefening in verband met de recente schietseries bij Taiwan van de Chinese marine.
Bron: Reuters (Tim Kelly, Ben Blanchard)
AANVULLING: Deze (twee volgens Stars and Stripes) B-52 s horen bij de zes bommenwerpers van dat type die in januari vanuit Louisiana (Barksdale AFB) nar Guam waren gestuurd, samen met drie B-2 strategische bommenwerpers.
Bron: Army Times (Stephen Losey)
UPDATE: 6 juni - Opnieuw een vlucht van twee B-52-Hs van de VS, dit keer langs de Spratley-eilanden op een afstand van rond 30 km. De bommenwerpers vlogen van Guam naar de Navy Support Facility op het eiland Diego Garcia in de Indische Oceaan  waar op Brits territorium een grote VS-bases is gevestigd. Ook deze vluchten zijn deel van CBP (zie boven).
Bron: CNN (Ryan Browne)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten