zondag 17 december 2017

China gaat door met de opbouw in de Zuid-Chinese Zee

14 december - China gaat rustig door met de militaire opbouw in de Zuid-Chinese Zee, aldus een nieuw rapport op basis van satellietbeelden van het Asia Maritime Transparency Initiative van CSIS in Washington (A Constructive Year for Chinese Base Building).
* Op Fiery Cross op de Spratly-eilanden is volgens het rapport een nieuwe HF-radarinstallatie gebouwd, een nieuwe toren voor sensoren en verbindingsinstallaties op diverse plaatsen op het eiland. Verharde shelters voor lanceerders voor geleide wapens en grote hangars bij de landingsbaan zijn ook klaar. Het werk gaat door aan grote ondergrondse structuren, waarschijnlijk voor munitie en brandstof.
* Op Subi Reef zijn tunnels voltooid, die bestemd zullen zijn voor munitie-opslag, een extra radarpark en radarkoepels. Het werk aan hangars  en shelters voor geleide wapens gaat door. Er zijn twee opstellingen met torens voor verbindingsinlichtingen (zogenaamde olifantenkooien).
* Op Mischief Reef zijn ondergrondse depots voor munitie, verharde hangars, shelters voor geleide wapens en nieuwe radar- en verbindingsparken gebouwd.
* Kleinschaliger werk gaat door op de Paraceleilanden, waaronder een nieuw helikopterplatform en windturbines op Tree Island en twee grote radartorens op Triton Island.
* Van Woody Island, het Chinese militaire en administratieve hoofdkwartier in de Zuid-Chinese Zee, zijn eind oktober foto's vrijgegeven met J-11B gevechtsvliegtuigen tijdens oefeningen en op 15 november zijn daar Y-8 transportvliegtuigen waargenomen, een type dat kan worden ingericht voor elektronische verkenning.
De Chinese commandant zeemacht heeft zijn Australische collega kritisch toegesproken vanwege de Australische militaire activiteiten in de Zuid-Chinese Zee (verkenningsvluchten).
Bronnen: AAP - Australia (Jamie Seidel), Reuters (David Brunnstrom
AANVULLING: Fiery Cross heeft een landingsbaan van 3125 meter, lang genoeg voor de strategische bommenwerpers H-6K en er is ook  een ziekenhuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten