zondag 17 december 2017

Vliegtuigbrandstofdepots in Niger en Algerije voor VS-drones

13 december - Op 1 december heeft het US Defense Logistics Agency een aanvullend kontrakt uitgeschreven voor voorwaarts ingerichte depots voor vliegtuigbrandstof op Manu Dayak Airport bij Agadez (Centraal-Niger), Houari Boumediene Airport bij Algiers en Tamanrasset/Aguenar Airport, bij een Algerijnse vliegbasis 320 km van de grens met Niger en 480 km van Mali.
De depots kunnen dienen voor de ondersteuning van bewapende dronevluchten (waarschijnlijk met Reapers) vanuit Niger, waarvoor onlangs een overeenkomst is gesloten.
De bewapende vluchten zullen in eerste instantie plaatsvinden vanuit Base Aérienne 101 van de luchtmacht van Niger in de hoofdstad Niamey. Daar zit sinds 2013 het 324th Expeditionary Reconnaissance Squadron van de USAF voor onbewapende vluchten. Uiteindelijk moet de hele operatie worden verplaatst naar een compound in Agadez bij de Base Aérienne 201 van de luchtmacht van Niger. De bouw van die basis is vertraagd, maar wordt nu naar verwachting operationeel ergens in 2018.
Bron: The Drive - The War Zone (Joseph Trevithick)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten