donderdag 7 december 2017

Israël houdt alarmoefening voorafgaand aan speech Trump, VS-mariniers paraat

6 december - Israël hield gisteren, voordat president Trump zijn redevoering over Jeruzalem hield, een grote alarmoefening aan de noordelijke grens met Libanon. Zonder waarschuwing werd de Galilea-divisie gemobiliseerd samen met honderden logistieke troepen en tientallen voertuigen. Reservisten werden opgeroepen en moesten supersnel kapot materieel repareren en inzetten in een oefengebied. Het algemene doel was het opvoeren van de paraatheid.
De oefening volgde op twee luchtaanvallen van de Israëlische luchtmacht in Syrië binnen 72 uur. De eerste trof een veronderstelde Iraanse militaire installatie ten zuiden van Damascus, het doel van de tweede is onduidelijk.
De Marine Corps Times noemt de eenheden die kunnen worden ingeschakeld voor steun aan Amerikaanse ambassades in het Midden-Oosten [voor het geval van bestormingen als gevolg van de rede van Trump] . De Marine Security Augmentation Unit bestaat uit 120 mariniersbeveiligers voor de ambassades, in principe ingezet per peloton. In juli 2016 werden er 40 ingezet in Zuid-Soedan. Versterking kan komen van de Fleet Anti-Terrorism Security Teams (FAST) met gevechtsuitrusting voor pelotons van 50 mariniers. Er kan worden opgeschaald met Special Purpose Air-Ground Task Forces die op land en schepen zijn gestationeerd.
Bronnen: Newsweek (Tom O'Connor), Marine Corps Times (Jeff Schogol)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten