zondag 11 december 2016

Turkije stuurt versterking naar Syrië

8 december - Turkije stuurt 300 extra commando's naar het noorden van Syrië om de operatie Euphrates Shield tegen ISIS en de Syrische Koerden te versterken. Door Turkije met tanks, luchtmacht en soldaten gesteunde Turkmeense en Arabische milities zijn nu opgerukt tot in de buurt van de stad al-Bab.
Volgens Al-Monitor was er begin deze maand een versterkt tankbataljon met 600 militairen voor logistieke en luchtsteun in Syrië, verder 150 Turkse special forces voor close air support, medische evacuaties en als artilleriewaarnemers. Tanks, pantserinfanterie en commandobrigades worden aan de grens in reserve gehouden.Bronnen: Reuters (Humeyra Pamuk), Al-Monitor (Metin Gurcan)
UPDATE: 23 januari 2016 - Al-Monitor bericht op basis van Turkse media de volgende verliezen voor het Turkse leger: 10 Leopard 2A4 tanks, 1 M-60 tank, 2 pantserinfanterievoertuigen, 1 versterkt pantserinfanterievoertuig en 2 Cobra pantserwagens. De meeste verliezen worden geleden op de heuvel Aqil ten westen van al-Bab, waar sinds 20 december zwaar is gevochten tegen ISIS . De Turken hebben  te kampen met autobommen, tunneloorlog en anti-tankwapens. Er zijn ook problemen met de bevoorrading en zware regen en mist belemmeren de verkenningen met drones en luchtsteun.
 Bron: Al-Monitor (Metin Gurcan)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten