vrijdag 9 december 2016

Luchtmacht Emiraten bombardeert in Libië

5 december - War is Boring publiceert foto's van een fundamentalistische groep in Libië - de Benghazi Revolutionaries Shura Council - die vliegtuigen en drones van de luchtmacht van de Verenigde Arabische Emiraten laten zien boven de wijk Ganfouda van Benghazi. Op 2 november voerde een S-100 Camcopter drone een verkenning uit boven het distrikt en twee uur later voerde een Reaper-achtige drone een aanval uit op een woonwijk. Tien dagen later viel een AT- 802 Air Tractor (een vliegtuig voor agrarisch gebruik dat ook bewapend kan worden) van de Emiraten dezelfde wijk aan met burgerslachtoffers als gevolg.
Afgelopen juli kwam satellietfotografie beschikbaar die zes Air Tractors en drie vermoedelijk Chinese Wing Loon drones van de Emiraten liet zien op vliegveld Al-Khadim in de provincie Marj. Begin september waren vier AT-802, drie Wing Loong en twee UH-60 helikopters op dezelfde basis te zien.
Er wordt verondersteld dat de luchtmacht van de Emiraten in aktie is namens het Libyan National Army van generaal Haftar.
Bron: War is Boring (Arnaud Delalande)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten