dinsdag 20 december 2016

VS-operatie in Libië gaat door

15 december - Operation Odyssey Lightning, de Amerikaanse missie in Libië tegen ISIS, wordt volgens een woordvoerder van Africa Command ook na de verovering van Sirte voortgezet. Sinds het begin zijn 495 luchtaanvallen op doelen van ISIS gedaan als ondersteuning voor bevriende Libische milities..
De laatste maanden gebeurde dat vooral door de AV-B Harriers en de AH-1W Super Cobra helikopters van de 22ste Marine Expeditionary Unit (MEU) aan boord van de USS Wasp en de San Antonio. Maar de Amphibious Ready Group Wasp is nu vertrokken uit de Middellandse Zee en wordt volgende week terugverwacht in Camp Lejeune in North Carolina na een inzet van zes maanden.
Een klein aantal special forces van de VS zijn af en toe op Libisch terrein voor coördinatie met de milities.
Bron: Marine Corps Times (Matthew L. Schehl)
UPDATE: 22 december - Alles bij elkaar komen 10 VS-oorlogsschepen en 13.000 militairen terug naar de VS voor de feestdagen. Naast het vliegdekschip Eisenhower en de Wasp het amfibisch transportdok San Antonio, het amfibische landingsdok Whitbey Island, de destroyers Nitze, Roosevelt, Stout en Mason en de kruisers San Jacinto en Monterrey. Het eskader van het vliegdekschip H.W.Bush maakt zich inmiddels op om begin januari uit de VS te vertrekken. Het bestaat uit Carrier Air Wing 8 met de destroyers Truxtun en Laboon, en de kruisers Hue City en Philippine Sea
Bron: Navy Times (David B. Larter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten