donderdag 24 april 2014

Ook Amerikaanse landmacht aktief in Afrika

19 april - Defense News brengt een artikel over de landmachtpoot van het Amerikaanse leger, die - net als de mariniers - aktief zijn in Afrika op het gebied van snelle interventie. Het betreft de East Africa Response Force (EARF), gestationeerd in Djibouti. Het koncept van zulke eenheden bestaat erin dat steeds een brigade van de Amerikaanse landmacht wordt gekoppeld aan een regionaal commando van het Pentagon, in dit geval AFRICOM, om zo nodig snel te kunnen versterken. De mogelijkheden hiertoe zijn verruimd nu er meer troepen vrijkomen uit Afghanistan.
EARF is net zoals de speciale eenheid van de mariniers voor Afrika (SPMAGTF-Crisis Response) in het leven geroepen na de aanval op de Amerikaanse diplomatieke post in Benghazi in 2012.
Tot de taken behoren de laatste tijd onder meer het trainen van troepen uit Niger voor de operatie in Mali en sluipschutters en infanterie uit Burundi voor Somalië. Er wordt een voorbeeld gegeven van een tien weken durende oefening met de troepen uit Niger, die overging in een gevechtsoperatie toen er in de regio een reeks aanvallen door 'terroristen' plaatsvond. Terwijl de andere deelnemers aan de oefening teruggingen naar de hoofdstad, bleven de VS-militairen om samen met die van Niger loopgraven aan te leggen.
Bron: Defense News (Paul McLeary)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten