dinsdag 22 april 2014

Amerikaanse luchtmacht in Europa

18 april - De Military Times geeft een overzicht van de eenheden van de Amerikaanse luchtmacht die beschikbaar zijn voor operaties in Europa. Het gaat om zogenaamde wings, grotere eenheden die een aantal squadrons omvatten.
31st Fighter Wing in Aviano Air Base, Italië - Jachtbommenwerpers en ondersteuning vlogen meer dan 2200 sorties in de Libië-oorlog van 2011
39th Air Base Wing, Incirlik Air Base, Turkije - Steunpunt in de zuidelijke NAVO-regio voor luchttransport en ondersteuning van voorwaartse luchtmachtoperaties.
48th Fighter Wing, RAF Lakenheath, Engeland - Meer dan 9000 missies met 16.000 vlieguren ter ondersteuning van 12 interventies in 2012, in 2011 ook aktief in Libië.
52nd Fighter Wing, Spangdahlem Air Base, Duitsland - Onder meer een Air Control Squadron voor gevechtsleiding.
65th Air Base Wing, Lages Field, Azoren - Grootste brandstofdepot van de Amerikaanse luchtmacht.
86th Airlift Wing, Ramstein Air Base, Duitsland - Luchttransport voor Europa en Afrika.
100th Air Refueling Wing, RAF Mildenhall, Engeland - Bijtanken boven drie kontinenten, onder meer aktief ter ondersteuning van de Franse operatie in Mali.
435th Air Ground Operations Wing, Ramstein Air Base - Ondersteunende taken bij interventies zoals taktische luchtkontrole, meteo en verbindingen.
501th Combat Support Wing, RAF Croughton, Engeland - Steun voor inlichtingen, verbindingen en wereldwijde luchtaanvallen in het kader van Amerikaanse en NAVO-operaties.
Bron: Military Times (Oriana Pawlyk)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten