vrijdag 4 april 2014

Grote mariniersoefening in Zuid-Korea

2 april - In Pohang aan de zuidoostelijke kust van Zuid-Korea heeft deze week de grootste amfibische landingsoefening met mariniers van de VS en Zuid-Korea plaatsgevonden sinds meer dan 20 jaar. Ook Australische mariniers namen deel. Aan oefening Ssang Yong (Tweeling Draken) namen meer dan 13.000 troepen deel waaronder bijna 10.000 Amerikanen. Daar waren 7500 mariniers bij van bases op Okinawa en in Californië. De landingsaanval werd met 11 schepen uitgevoerd op drie stranden. De VS leverden 55 vliegtuigen voor de oefening, waaronder bijna 25 Ospreys.
Tijdens de oorlogen met Irak en Afghanistan waren zulke grootschalige oefeningen nauwelijks mogelijk. Zo waren drie van de vier bataljons mariniers uit Okinawa elders aan het vechten.
Het Amerikaanse Korps Mariniers is bezig met een plan om de sterkte in Azië en de Stille Oceaan op te voeren tot een niveau dat sinds 2003 (het begin van de oorlog met Irak) niet meer gehaald is. Er zijn nu al 19.000 VS-mariniers in deze regio en in 2017 moeten dat er 22.000 zijn.
Bron: The Wall Street Journal (Yuka Hayashi)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten