maandag 25 januari 2016

VS denken over nieuwe laag voor ruimteschild op Hawaï

23 januari - De VS overwegen de Aegis testinstallatie voor raketverdediging op Hawaï om te zetten in een Aegis Ashore gevechtsonderdeel. Dit zou dan samen met de rondvarende Aegis destroyers een extra verdedigingslaag voor het ruimteschild opleveren tegen Noord-Koreaanse geleide wapens.
Momenteel worden Hawaï en het eiland Guam verdedigd door de grote onderscheppingsraketten in Alaska en Californië en de rondvarende destroyers. De ontwikkeling van mobiele lanceerinrichtingen door Noord-Korea maakt een extra vaste installatie aantrekkelijk.
Volgens een geheim rapport van het Missile Defense Agency uit september 2014 zou het extra personeel, een voorraad raketten en veiligheidsmaatregelen bij elkaar 41 miljoen dollar kosten.
De maatregel zou op kritiek van China kunnen stuiten. De Chinezen zijn al ongerust over de mogelijke inzet van een mobiel onderdeel van het raketschild, de Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) in Zuid-Korea. Ze zijn bang dat de effektiviteit van hun strategische raketten wordt ondermijnd.
Bron: Business Insider - Reuters (Andrea Shalal)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten