zondag 17 januari 2016

Moskou vormt nieuwe divisies op de westelijke flank

13 januari - De Russische minister van defensie Shoygu heeft plannen aangekondigd om drie nieuwe divisies te vormen in het westelijke militaire distrikt.
Het blog Window on Eurasia wijst er op dat Rusland momenteel maar drie divisies in de landmacht heeft: de Taman, de Kantemir en de veldartilleriedivisie in het Verre Oosten. Als resultaat van een eerdere legerhervoming in 2009 bestaan de overige onderdelen uit zelfstandige brigades, op basis van de veronderstelling dat in de lokale, hybride oorlogen (zoals in de Oekraïne) brigades effektiever zijn dan de loggere divisies.
Maar als de mogelijkheid van een grootschalige oorlog met het Westen onder ogen moet worden gezien, zijn divisies, met hun talrijke specialismes op het hogere echelon, beter geëigend.
Dit zal echter op korte termijn problemen opleveren omdat het aantal extra militairen dat de nieuwe divisies moeten tellen, betekent dat net zoals vroeger een beroep moet worden gedaan op reservisten. En dat zal weer ten koste gaan van de paraatheid.
Shoigu heeft ook aangekondigd dat in 2016 vijf nieuwe nukleaire raketregimenten in aktieve dienst zullen komen.
Bronnen: Reuters (Maria Kiselyova, Polina Devitt), Window on Eurasia (Paul Goble)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten